Over ons

Smit Mobile Equipment

Opgericht in 1750 is Smit Mobile Equipment een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde mobiele en verplaatsbare oplossingen voor de internationale medische sector.
Tegenwoordig heeft ons bedrijf een productiefaciliteit in Nederland en een serviceorganisatie in het Verenigd Koninkrijk.

Meer dan ooit strekken we voortdurend de grenzen uit van wat we kunnen bouwen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, in termen van
complexiteit van ontwerp, verscheidenheid aan diagnostische apparatuur en superieure normen.
 
Smit is een van de weinige bedrijven die deze uitdaging aankan en excelleert in het vinden van optimale oplossingen

Specialisatie
Smit is een oer-Oud-Beijerlands bedrijf uit 1750 en specialist in het bouwen van mobiele en verplaatsbare units.
Zo’n mobiele unit is een oplegger waarin zogeheten beeldvormende apparatuur als een MRI- of CT-scanner wordt geïnstalleerd.
De verplaatsbare units zijn verplaatsbare gebouwen, speciaal ontworpen voor de medische zorg.
Voor de bouw van de units werkt Smit hoofdzakelijk samen met Siemens Healthineers, GE Healthcare, Canon Medical Systems en Philips; wereldmarktleiders in de medische beeldvorming.
De mobiele units worden in Oud-Beijerland al van deze hoogwaardige apparatuur voorzien en gaan als compleet werkendedoos de deur uit naar ziekenhuizen die behoefte hebben aan meer scancapaciteit.

Marktleider
Smit is onderdeel van de Kentucky Trailer groep: de toonaangevende wereldwijde leverancier van mobiele en verplaatsbare units.
Onder de vlag van de Amerikaanse beursgenoteerde ondernemersgroep is Smit samen met het Noord-Amerikaanse AMST marktleider op het gebied van geavanceerde units
voor de internationale medische sector. Vanuit de Kentucky-groep richten wij ons op Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten.
In Engeland hebben we ook een servicelocatie voor onderhoud van onze geleverde producten.

Werken bij Smit Mobile Equipment betekend veel variatie in je werkzaamheden, open sfeer, grote onderlinge
betrokkenheid en het contact is direct. "De lijntjes tussen de tekenkamer en de werkplaats zijn heel kort.”

exterior-mobile-ct.jpg
JOIN OUR TEAM