Over ons

Het verhaal achter ons familiebedrijf

“De liefde voor techniek is mij met de paplepel ingegeven. Mijn vader was machinebouwer en nam in de jaren tachtig een machinefabriek over. Hij maakte machines op aanvraag, veelal in de voedingsmiddelenindustrie. Ook voerde hij onderhoudswerkzaamheden uit aan de machines in de fabrieken.

Als jochie van acht ging ik al met hem mee. Bijvoorbeeld naar snoepfabrieken, geweldig vond ik dat! Na een aantal jaar werden de machines geavanceerder, met computergestuurde (PLC) processen. Om mijn vader te helpen, verdiepte ik me in de besturing van deze machines. Toen wist ik het zeker: na de LTS wilde ik bij mijn vader werken. En dat deed ik. Binnen het bedrijf richtte ik me steeds meer op metaalbewerking.

Toen ik na bijna vijftien jaar het stokje van mijn vader overnam, was metaalbewerking de hoofdactiviteit van Essebaan. Ik investeerde in moderne machines en, vanuit de ambitie om steeds sneller en slimmer te werken, in de automatisering van het productieproces. Dat doen we tot op de dag van vandaag.”

dbf-20220420-0678.jpg

Met vriendelijke groet, 

Marcel Koster, eigenaar Essebaan

Neem contact met ons op